Kai Cutitul bucatarului, Wasabi Black, 15 cm (6715C)

Ofertele pentru produsul

 

Kai Cutitul bucatarului, Wasabi Black, 15 cm (6715C)

289,00 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
simonascookshop.ro
Descrierea produsului

Cutitul bucatarului, colectia Wasabi Black - Made in Japan. Lungime lama: 15 cmLungime maner: 12,6 cmProducator: KAI

Wasabi BlackColectia Wasabi Black isi are originile tocmai in bucatariile publice japoneze. Multumita unei combinatii de succes intre functionalitate si ascutime, calitatea materialelor si designul minimalist, cutitele din aceasta gama sunt create special pentru utilizarea simpla si continua, si impresioneaza printr-un raport excelent pret-calitate. Cutitele Wasabi Black sunt usor de folosit datorita manerului din plastic rezistent la apa, tratat cu pudra de lemn de bambus, cu proprietati antibacteriene. Otelul 6A/1K6 are o duritate de 56 ±1 HRC, foarte rezistent pentru utilizarea in bucatarie. Spatele usor arcuit al lamei ofera mai multa siguranta in timpul manipularii si mai multa precizie.
MaterialeKAI utilizeaza unele dintre cele mai rezistente si, in acelasi timp, flexibile aliaje de otel, precum si alte material de inalta calitate. Lamele realizate din otel sunt foarte rezistente la coroziune datorita continutului ridicat de crom. In principiu, este o calitate foarte pura din otel. Un continut mare de carbon asigura o mai buna rezistenta a marginilor, mentinand ascutimea lamei. Manerul negru din plastic este rezistent la apa si extrem de robust. Forma sa ovala sau in forma literei D (in functie de dimensiunea lamei), ofera o senzatie placuta multumita pudrei de bambus cu care este tratat.
HRC – Scala de duritate RockwellScala HRC ofera posibilitatea compararii duritatii a doua materiale diferite, cum ar fi doua tipuri de otel. Pentru determinarea gradului de duritate, materialul este supus unui test in care pe suprafata sa este apasat un diamant conic, la o presiune constanta. Cu cat este mai mare valoarea obtinuta (unitati HRC), cu atat este mai dur materialul.
Intretinerea cutituluiInainte de prima utilizare, clatiti cutitele KAI cu apa calda. Imediat dupa fiecare utilizare curatati lama cu mana sub un jet de apa si uscati-o cu o carpa moale; nu folositi solutii de curatare agresive! Clatiti substantele agresive/corozive de pe lama imediat dupa expunere (cum ar fi de exemplu zeama de lamaie)Pentru siguranta dvs. , va recomandam sa stergeti intotdeauna cutitutul efectuand o miscare dinspre dvs. spre exterior si dinspre partea boanta a lamei catre cea ascutita, folosind un prosop de bucatarie sau un alt material textil moale. Cutitele KAI nu trebuie curatate niciodata masina de spalat vase! Curatati-le manual pentru a proteja materialul si a le pastra taisul. Va recomandam sa taiati doar pe tocatoare de lemn sau plastic. Sticla, piatra si granitul nu sunt suprafete potrivite pentru tocat intrucat pot afecta permanent taisul lamei. De principiu, lamele cutitelor KAI nu sunt trebuie utilizate pentru taierea oaselor (inclusiv a oaselor de peste) sau a mancarurilor congelate. Cutitele KAI sunt specializate pe taieri fine, de precizie, nu pentru sarcini dure si agresive. Atunci cand depozitati cutitele, asigurati-va ca taisul lor nu intra in contact cu alte obiecte metalice. Astfel, ele isi vor pastra taisul si nu se vor pata. Cea mai buna metoda de stocare a cutitelor este in blocuri pentru cutite, suporturi din lemn pentru sertare, teci, huse sau pe rafturi magnetice. Cutitele KAI cu manere de lemn nu trebuie sa stea prea mult in apa. Ocazional, aplicati un strat de ulei vegetal pe suprafetele de lemn (cel mai bun pentru aceasta este uleiul de musetel). Cum ascutim un cutit KAI?Inainte de utilizare, piatra de ascutit trebuie scufundata complet in apa timp de 10 minute. Pe durata ascutirii, asigurati-va ca pe suprafata pietrei exista intotdeauna o pelicula de apa. Apa de pe piatra are rolul de a raci lama cutitului in timpul slefuirii.
Ascutirealamelor cu doua taisuriAsezati una dinlaturile lamei pe piatra pentru ascutit. Incepeti de lavarful lamei. Trageti cutitul intr-un unghi de 16° pe piatra, miscand lamainainte si inapoi, exercitand doar o usoara presiune. Repetati acest procespana cand observati ca in apa de pe suprafata pietrei a aparut un praf depiatra foarte fin. Intoarceti cutitulsi continuati sa ascutiti si partea cealalta a lamei, asa cum este descris maisus. Incercati sa mentineti acelasi numar de miscari pe o parte si pe cealalta. Este important sa mentineti acelasi unghi pentru a obtine o lama simetrica. Clatiti cuatentie cutitul si piatra pentru ascutit in apa fierbinte.

KAI a fost fondat in anul 1908 in orasul Seki din Japonia. De-a lungul secolelor, orasul Seki a ajuns sa fie cunoscut drept Mecca sabiilor si a cutitelor, datorita expertilor faurari care isi demonstrau maiestria si inventivitatea in prelucrarea metalelor. Astazi, KAI colaboreaza in procesul de productie doar cu lucratori calificati ce detin o experienta vasta. De asemenea, compania japoneze utilizeaza un numar de sortimente de oteluri de inalta calitate, prelucrate prin tehnici de ultima generatie si finizate prin metode manuale traditionale. Cutitel...

Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.