Kai Cutitul bucatarului, SHUN Engetsu, 20 cm (TA-0706)

Kai Cutitul bucatarului, SHUN Engetsu, 20 cm (TA-0706)

3 375,00 RON

Ofertele pentru produsul

 

Kai Cutitul bucatarului, SHUN Engetsu, 20 cm (TA-0706)

3 375,00 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
simonascookshop.ro
Descrierea produsului
Cutitul bucatarului, SHUN Engetsu, 20 cm - KAI

Cu editia Shun Engetsu (tradus: luna plina), KAI sarbatoreste cea de-a 20-a aniversare a binecunoscutelor sale marci Shun, cu o serie speciala limitata si ultra-exclusiva: cu 71 straturi alternante de VG10 si VG2, otelurile inoxidabile creeaza un model de lama unic si extraordinar, oferind mai multe zone de performanta de-a lungul marginii de taiere. Manerul simetric este realizat din lemn de pakka si impresioneaza prin culoarea eleganta, regala, albastru / negru. In combinatie cu un suport forjat si un capac solid, manerul asigura un echilibru perfect la taiere.

Cutitul bucatarului, SHUN Engetsu, 20 cm - KAI este editie limitata la 906 de piese pentru Europa. *Seria comercializata in Europa este limitata la 1996 de piese din seria limitata la nivel mondial si este marcata exclusiv cu un numar de serie pe capatul manerului.
Lama este creata prin alternarea a 71 straturi deotel inoxidabil VG10 si VG2, cu diferite adaosuri in diferite zone deperformanta. Comportamentul de uzura diferit al partiicentrale a lamei care o structura foarte densa, creeaza micro-insertii foartefine ce favorizeaz taierea precisa a alimentelor.
Manerul este rotunjit pentru a permite o manuireusoara a cutitului.
Sub-manerul adauga greutate si echilibrucutitului.

KAI a fost fondat in anul 1908 in orasul Seki din Japonia. De-a lungul secolelor, orasul Seki a ajuns sa fie cunoscut drept Mecca sabiilor si a cutitelor, datorita expertilor faurari care isi demonstrau maiestria si inventivitatea in prelucrarea metalelor.
Astazi, KAI colaboreaza in procesul de productie doar cu lucratori calificati ce detin o experienta vasta. De asemenea, compania japoneze utilizeaza un numar de sortimente de oteluri de inalta calitate, prelucrate prin tehnici de ultima generatie si finizate prin metode manuale traditionale. Cutitele japoneze KAI sunt recunoscute la nivel international pentru faptul ca ofera o experienta uluitoare in prepararea celor mai delicate feluri de mancare care adesea necesita taieri extrem de precise. Productia cutitelor se realizeaza manual, presupunand aproximativ 50 de procedee de lucru (in functie de model si colectie). Aceste procedee pot fi grupate in cateva etape majore: matritarea straturilor de otel, forjarea materialului la cald, sudarea partii interioare a manerului, montarea si polisarea manerului, lustruirea fina a lamei, marcarea, finisarea manerului, ascutirea finala a taisului. Website oficial producator: https://www. kai-europe. com

GarantieCutitele KAI sunt acoperite de garantie pe o perioada de 10 ani de la data achizitiei, pentru defectele de material sau fabricatie. Garantia nu acopera defectiunile cauzate de utilizarea necorespunzatoare – de exemplu, daca cutitul a fost folosit pentru taierea oaselor, a mancarurilor congelate, pe tocatoare din sticla sau piatra. De asemenea, uzura normala si utilizarea agresiva si incorecta a cutitelor nu fac obiectul garantiei.
Cutite japoneze vs. Cutite europeneDomeniul cutitelor de bucatarie este in general redus la comparatia dintre cutitele europene si cutitele japoneze, fiecare tip de producator oferind informatiile sale. Pentru a intelege mai bine diferentele dintre aceste doua mari genuri de cutite este bine sa studiem putin tipicul fiecarei bucatarii. Europa: tarile europene sunt mari consumatoare de carne, asadar cutitele sunt dezvoltate in directia acestui consum, ele fiind concepute mai mult pentru taierea carnii si sfaramarea oaselor, cu lame care tind sa fie mai groase, rezistente si ascutite iar echilibrul cutitului duce un pic mai multa greutate in fata. Japonia: Mult mai focusata pe consumul de peste si legume, cutitele japoneze permit o preparare ingrijita si atenta a alimentului. O lama subtire, extrem de ascutita este cea care raspunde acestei necesitati, iar echilibrul lama-maner este mult mai uniform. Avantajul cutitelor japoneze este ca stratul-nucleu interior este extrem de dur (59-64 HRC) iar cand beneficiaza de o intretinere corespunzatoare, lama se pastreaza exceptional de ascutita pentru foarte multi ani.

Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.