Kai Cutit utilitar, Seki Magoroku Vintage, 15 cm (MGV-0501)

Kai Cutit utilitar, Seki Magoroku Vintage, 15 cm (MGV-0501)

425,00 RON

Ofertele pentru produsul

 

Kai Cutit utilitar, Seki Magoroku Vintage, 15 cm (MGV-0501)

425,00 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
simonascookshop.ro
Descrierea produsului
Cutit de utilitate din colectia Seki Magoroku Vintaje - Made in Japan. Lungime lama: 15 cmLungime maner: 9 cmProducator: KAI
Cutitul de utilitate este varianta mai mica a cutitului bucatarului. Este numit si cutit de sandwich pentru ca taie tot ce ar putea intra incompozitia unui sandwich. De asemenea, estenumai bun pentru tocat broccoli, fasole verde, legume mici, rosii, carne sibranza.
Seki Magoroku VintageDenumirea colectiei spune povestea seriei de cutite SekoMagoroku Vintage. Manerul din lemn polisat si lama realizata din trei straturide otel si carbon pur (duritate 59 ±1 HRC) ofera acestor cutite un aspectclasic. Cele doua jumatati ale manerului, realizate din lemn demesteacan japonez, sunt unite foarte ferm prin intermediul a trei suruburi dinotel inoxidabil. Mansonul este si el din otel inoxidabil si are rolul de a creao tranzitie aromonioasa catre lama convexa. Linia gravata de-a lungul taisuluilame este un element recogniscibil, ce ofera cutitului o personalitate aparte.
MaterialeKAI utilizeaza unele dintre cele mai rezistente si, in acelasi timp, flexibile aliaje de otel, precum si alte material de inalta calitate. Lamele realizatedin otel inoxidabil sunt foarterezistente la coroziune datorita continutului ridicat de crom. In principiu, este o calitate foarte pura din otel. Un continut mare de carbon asigura o maibuna rezistenta a marginilor, mentinand ascutimea lamei.
Intretinerea cutituluiInainte de prima utilizare, clatiti cutitele KAI cu apa calda. Imediat dupa fiecare utilizare curatati lama cu mana sub un jet de apa si uscati-o cu o carpa moale; nu folositi solutii de curatare agresive! Clatiti substantele agresive/corozive de pe lama imediat dupa expunere (cum ar fi de exemplu zeama de lamaie)Pentru siguranta dvs. , va recomandam sa stergeti intotdeauna cutitutul efectuand o miscare dinspre dvs. spre exterior si dinspre partea boanta a lamei catre cea ascutita, folosind un prosop de bucatarie sau un alt material textil moale. Cutitele KAI nu trebuie curatate niciodata masina de spalat vase! Curatati-le manual pentru a proteja materialul si a le pastra taisul. Va recomandam sa taiati doar pe tocatoare de lemn sau plastic. Sticla, piatra si granitul nu sunt suprafete potrivite pentru tocat intrucat pot afecta permanent taisul lamei. De principiu, lamele cutitelor KAI nu sunt trebuie utilizate pentru taierea oaselor (inclusiv a oaselor de peste) sau a mancarurilor congelate. Cutitele KAI sunt specializate pe taieri fine, de precizie, nu pentru sarcini dure si agresive. Atunci cand depozitati cutitele, asigurati-va ca taisul lor nu intra in contact cu alte obiecte metalice. Astfel, ele isi vor pastra taisul si nu se vor pata. Cea mai buna metoda de stocare a cutitelor este in blocuri pentru cutite, suporturi din lemn pentru sertare, teci, huse sau pe rafturi magnetice. Cutitele KAI cu manere de lemn nu trebuie sa stea prea mult in apa. Ocazional, aplicati un strat de ulei vegetal pe suprafetele de lemn (cel mai bun pentru aceasta este uleiul de musetel).
Cum ascutim un cutit KAI?Inainte de utilizare, piatra de ascutit trebuie scufundata complet in apa timp de 10 minute. Pe durata ascutirii, asigurati-va ca pe suprafata pietrei exista intotdeauna o pelicula de apa. Apa de pe piatra are rolul de a raci lama cutitului in timpul slefuirii.
Ascutirea lamelor cu doua taisuriAsezati una din laturile lamei pe piatra pentru ascutit. Incepeti de la varful lamei. Trageti cutitul intr-un unghi de 16° pe piatra, miscand lama inainte si inapoi, exercitand doar o usoara presiune. Repetati acest proces pana cand observati ca in apa de pe suprafata pietrei a aparut un praf de piatra foarte fin. Intoarceti cutitul si continuati sa ascutiti si partea cealalta a lamei, asa cum este descris mai sus. Incercati sa mentineti acelasi numar de miscari pe o parte si pe cealalta. Este important sa mentineti acelasi unghi pentru a obtine o lama simetricClatiti cu atentie cutitul si piatra pentru ascutit in apa fierbinte.
Cutite japoneze Vs. Cutite europeneDomeniul cutitelor de bucatarie este in general redus la comparatia dintre cutitele europene si cutitele japoneze, fiecare tip de producator oferind informatiile sale. Pentru a intelege mai bine diferentele dintre aceste doua mari genuri de cutite este bine sa studiem putin tipicul fiecarei bucatarii. Europa: tarile europene sunt mari consumatoare de carne, asadar cutitele sunt dezvoltate in directia acestui consum, ele fiind concepute mai mult pentru taierea carnii si sfaramarea oaselor, cu lame care tind sa fie mai groase, rezistente si ascutite iar echilibrul cutitului duce un pic mai multa greutate in fata. Japonia: Mult mai focusata pe consumul de peste si legume, cutitele japoneze permit o preparare ingrijita si atenta a alimentului. O lama subtire, exrem de ascutita este cea care raspunde acestei necesitati, iar echilibrul lama-maner este mult mai uniform. Avantajul cutitelor japoneze este ca stratul-nucleu interior...

Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.