Kai Cutit utilitar, Seki Magoroku Redwood by Radu Dumitrescu, 15 cm (MGR-0150U RD)

Kai Cutit utilitar, Seki Magoroku Redwood by Radu Dumitrescu, 15 cm (MGR-0150U RD)

399,00 RON

Ofertele pentru produsul

 

Kai Cutit utilitar, Seki Magoroku Redwood by Radu Dumitrescu, 15 cm (MGR-0150U RD)

399,00 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
simonascookshop.ro
Descrierea produsului
Cutit utilitar, colectia Seki Magoroku Redwood - Made in Japan. Semnat de Radu Dumitrescu
Lungime lama: 15 cmLungime maner: 11,5 cmProducator: KAI
Seki Magoroku RedwoodSeki MagorokuRedwood este o colectie de cutite cu caracteristici tipic japoneze, realizatedin otel inoxidabil robust. Colectia cuprinde cutite cu lama cu tais dublu sausingular, lame extrem de bine polisate, si au ca element comun functionalitateastabila si bine echilibrata. Designul imbinaforma minimalista cu detalii din estetica japoneza. Denumirea colectiei estedata de materialul din care este fabricat manerul, un furnir din esenta delemn, pakkawood de culoare rosie, rezistent la uzura si umezeala.
MaterialeKAI utilizeaza unele dintre cele mai rezistente si, in acelasi timp, flexibile aliaje de otel, precum si alte materiale de inalta calitate.
Lamele cutitelor din colectia Seki Magoroku Redwoodsunt realizate dintr-un aliaj otel inoxidabil-carbon 1K6 cu duritatea de 57 (±1) HRC. Lama cu tais doar pe o singura parte, un modeltipic japonez, reduce frictiunea dintre lama si alimentul taiat, permitandtaieri mai precise, cum ar fi cele necesare la prepararea sushiului, deexemplu.

HRC – Scala de duritate RockwellScala HRC ofera posibilitatea compararii duritatii a doua materiale diferite, cum ar fi doua tipuri de otel. Pentru determinarea gradului de duritate, materialul este supus unui test in care pe suprafata sa este apasat un diamant conic, la o presiune constanta. Cu cat este mai mare valoarea obtinuta (unitati HRC), cu atat este mai dur materialul.
Intretinerea cutituluiInainte de prima utilizare, clatiti cutitele KAI cu apa calda. Imediat dupa fiecare utilizare curatati lama cu mana sub un jet de apa si uscati-o cu o carpa moale; nu folositi solutii de curatare agresive! Clatiti substantele agresive/corozive de pe lama imediat dupa expunere (cum ar fi de exemplu zeama de lamaie)Pentru siguranta dvs. , va recomandam sa stergeti intotdeauna cutitutul efectuand o miscare dinspre dvs. spre exterior si dinspre partea boanta a lamei catre cea ascutita, folosind un prosop de bucatarie sau un alt material textil moale. Cutitele KAI nu trebuie curatate niciodata masina de spalat vase! Curatati-le manual pentru a proteja materialul si a le pastra taisul. Va recomandam sa taiati doar pe tocatoare de lemn sau plastic. Sticla, piatra si granitul nu sunt suprafete potrivite pentru tocat intrucat pot afecta permanent taisul lamei. De principiu, lamele cutitelor KAI nu sunt trebuie utilizate pentru taierea oaselor (inclusiv a oaselor de peste) sau a mancarurilor congelate. Cutitele KAI sunt specializate pe taieri fine, de precizie, nu pentru sarcini dure si agresive. Atunci cand depozitati cutitele, asigurati-va ca taisul lor nu intra in contact cu alte obiecte metalice. Astfel, ele isi vor pastra taisul si nu se vor pata. Cea mai buna metoda de stocare a cutitelor este in blocuri pentru cutite, suporturi din lemn pentru sertare, teci, huse sau pe rafturi magnetice. Cutitele KAI cu manere de lemn nu trebuie sa stea prea mult in apa. Ocazional, aplicati un strat de ulei vegetal pe suprafetele de lemn (cel mai bun pentru aceasta este uleiul de musetel). Cum ascutim un cutit KAI?Inainte de utilizare, piatra de ascutit trebuie scufundata complet in apa timp de 10 minute. Pe durata ascutirii, asigurati-va ca pe suprafata pietrei exista intotdeauna o pelicula de apa. Apa de pe piatra are rolul de a raci lama cutitului in timpul slefuirii.
Ascutirea lamelor cu tais unicMai intai, asezati partea doar partial ascutita a cutitului pe piatra pentru ascutire. Incepeti de lavarful lamei. Trageti cutitul intr-un unghi de 45° pe suprafata pietrei, miscand lama inainte si inapoi, apasand in acelasitimp o usoara presiune. Repetatiacest proces pana cand observati ca in apa de pe suprafata pietrei a aparut unpraf de piatra foarte fin. Intoarceticutitul pe partea cealalta. Acum asezati partea concava a lamei complet lipitade piatra pentru ascutit si continuati ascutirea – dar doar 1/10 din cat atiascutit pe cealalta parte a lamei. Clatiti cuatentie cutitul si piatra pentru ascutit in apa fierbinte.

KAI a fost fondat in anul 1908 in orasul Seki din Japonia. De-a lungul secolelor, orasul Seki a ajuns sa fie cunoscut drept Mecca sabiilor si a cutitelor, datorita expertilor faurari care isi demonstrau maiestria si inventivitatea in prelucrarea metalelor. Astazi, KAI colaboreaza in procesul de productie doar cu lucratori calificati ce detin o experienta vasta. De asemenea, compania japoneze utilizeaza un numar de sortimente de oteluri de inalta calitate, prelucrate prin tehnici de ultima generatie si finizate prin metode manuale traditionale. Cutitele japoneze KAI sunt recunoscute la nivel international pentru faptul ca ofera o experienta uluitoare in prepararea celor mai delicate feluri de mancare care adesea necesita taieri extrem de precise. Productia cutitelor se realizeaza manual, presupuna...

Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.