Kai Cutit de paine, Seki Magoroku, Vintage Series, 23 cm (MGV-0505)

Kai Cutit de paine, Seki Magoroku, Vintage Series, 23 cm (MGV-0505)

525,00 RON

Ofertele pentru produsul

 

Kai Cutit de paine, Seki Magoroku, Vintage Series, 23 cm (MGV-0505)

525,00 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
simonascookshop.ro
Descrierea produsului
Cutit de paine, Seki Magoroku, Vintage Series, 23 cm - Made in Japan.
Manerul din lemn nituit si lama Glanzpolierte din 3 straturi de otel carbon cu o duritate de 59 ± 1 HRC ofera cutitului de paine Kai Vintage un aspect clasic.
Cele doua jumatati ale manerului fabricate din mesteacan japonez sunt fixate de 3 nituri din otel inoxidabil. Clema din otel inoxidabil creeaza o tranzitie armonioasa catre lama convexa.
Semnele celor 3 straturi de otel au o linie fin gravata pe lungimea lamei si confera Kai Knife Vintage o estetica speciala.
Design: Produsele Kai / Europe KAI - amestecul de armonie, minimalism si functionalitate aduc o nota de Esskultur din estul indepartat, oricarei bucatarii.
Lungime lama: 23 cm3 straturi de otel damascManer fabricat din mesteacan japonez cu 3 nituri
Seki Magoroku CompositeColectia SekiMagoroku Composite este un simbol al expertizei in design contemporan alcompaniei japoneze KAI, design pentru care a fost si premiata in 2013 in cadrulRed Dot Design Award. Colectia imbinadinamismul si greutatea redusa: lama este formata din doua tipuri de otel (SUS420J2si VG MAX), laminate si unite folosind sudura cu cupru. Rezultatul este ominunata linie rosie care se unduieste de la baza si pana la varful lamei. Aspectul final este absolut minunat si metamorfozeaza lama intr-un exempluperfect al ingineriei high-tech. In combinatie cumanerul din lemn in nuanta pala, colectia capata o imagine futurista sirafinata. Mai mult, cutitele au lama foarte ascutita si ofera performantasporita la utilizare. Tranzitia insesizabila dintre maner si suportul polisatal lamei permite prinderea confortabila a cutitului intre degetul mare siaratator.
MaterialeKAI utilizeaza unele dintre cele mai rezistente si, in acelasi timp, flexibile aliaje de otel, precum si alte material de inalta calitate.
VG-Max este cel mai recent aliaj din gama VG, cuo proportie mai mare a elementelor secundare din otel (mai mult carbon pentruduritate si durabilitate, mai mult crom pentru rezistenta la uzura sicoroziune, mai mult cobalt pentru duritate, tungsten pentru fineteasuplimentara a taisului, molibden pentru rezistenta la coroziune si duritate, vanadiu pentru rezistenta la impact. Duritatea VG-Maxpe scara Rockwell este 61 +/- 1, la fel ca la VG-10, insa lama este mult mairezistenta si isi pastreaza mai mult timp taisul perfect. Unghiul de ascutireeste de 16 grade pe fiecare parte, ceea ce imbunatateste ascutisul sigaranteaza o feliere foarte precisa. Pentru ca VG-Maxeste un aliaj foarte dur, cutitele din gama Shun au 64 de straturi de otel deDamasc care invelesc acest nucleu. Straturile de otel in tehnica Damasc suntfoarte frumoase, ele protejeaza nucleul dur al lamei de provocarile fizice sichimice aparute in timpul utilizarii. In Japonia, aceasta metoda de fabricare alamelor este cunoscuta sub numele de "kasumi". Kasumi inseamna ceata; unele straturi de otel creeaza unaspect cetos pe nucleul metalic. Aceasta metoda de manufacturare confera un mixperfect de proprietati: un tais extrem de ascutit si o mare usurinta inascutire. Pot fi identificate numeroase asemanari cu metodele de manufacturarea sabiilor de samurai. KAI detine drept de utilizare exclusiva aaliajului VG-MAX, fiind singurul producator de cutite din lume care poatefolosi acest aliaj performant.
SUS420J2: otel inoxidabil rezistent la coroziune, cu continut ridicat de crom (14%)si un continut mediu de carbon (0,3%). Lamele realizatedin otel inoxidabil sunt foarterezistente la coroziune datorita continutului ridicat de crom. In principiu, este o calitate foarte pura din otel. Un continut mare de carbon asigura o maibuna rezistenta a marginilor, mentinand ascutimea lamei.
HRC – Scala de duritate RockwellScala HRC ofera posibilitatea compararii duritatii a doua materiale diferite, cum ar fi doua tipuri de otel. Pentru determinarea gradului de duritate, materialul este supus unui test in care pe suprafata sa este apasat un diamant conic, la o presiune constanta. Cu cat este mai mare valoarea obtinuta (unitati HRC), cu atat este mai dur materialul.
Intretinerea cutituluiInainte de prima utilizare, clatiti cutitele KAI cu apa calda. Imediat dupa fiecare utilizare curatati lama cu mana sub un jet de apa si uscati-o cu o carpa moale; nu folositi solutii de curatare agresive! Clatiti substantele agresive/corozive de pe lama imediat dupa expunere (cum ar fi de exemplu zeama de lamaie)Pentru siguranta dvs. , va recomandam sa stergeti intotdeauna cutitutul efectuand o miscare dinspre dvs. spre exterior si dinspre partea boanta a lamei catre cea ascutita, folosind un prosop de bucatarie sau un alt material textil moale. Cutitele KAI nu trebuie curatate niciodata masina de spalat vase! Curatati-le manual pentru a proteja materialul si a le pastra taisul. Va recomandam sa taiati doar pe tocatoare de lemn sau plastic. Sticla, piatra si granitul...

Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.